14 Aralık 2016 Çarşamba

Ekşili Pırasa Çorbası Tarifi



Ekşili Pırasa Çorbası Tarifi için malzemeler
250 gram kuzu eti
1 kg ince pırasa
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates çorbası
1 yemek kaşığı biber salçası
1.5 limon suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Ekşili Pırasa Çorbası Tarifi
Pırasalarımız taze olmalıdır.
Öncelikle, etleri kuşbaşından daha küçük doğrayalım.
Pırasalarımızı küçük küçük doğruyoruz.
–İsteğe bağlı biraz et suyu koyarsak daha lezzetli olur.
Tencerenin içerisine etlerimizi alalım ve ardından 2 kaşık tereyağı da ekleyerek eritelim.
Sürekli, bir kaç dakika aralıklarla Bayanştıralım.
Etler kavrulduktan sonra salçamızı atabiliriz.(yarım kaşık biber, 1 kaşık domates)
Doğranan pırasaları da kavrulan ete ekliyoruz ve Bayanştırıyoruz.
Sonrasında baharatlarımızı ekliyoruz.(tuz, karabiber, kırmızı biber)
Biraz daha piştikten sonra sıcak su ilave ediyoruz.
Bir kere daha Bayanştırarak pirincini ekliyoruz.
İstediğimiz gibi, ekşisini içine ekliyoruz.
İsteye bağlı olarak et suyunu ekliyoruz ve çorbamızı dinlendiriyoruz.
Servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)