15 Aralık 2016 Perşembe

Esmer Fasulye Soslu Brokolili Biftek


Malzemeler
1 yemek kaşığı kızartma yağı 225 gr ince dilimlenmiş yağsız biftek 225 gr brokoli 115 gr mısır konservesi 3-4 yemek kaşığı su 2 adet çarpraz dilimlenmiş pırasa 227 gr dilimlenmiş konserve kuzu kestanesi Salamura İçin 1 yemek kaşığı mayalanmış esmer fasulye sosu 2 yemek kaşığı soya sosu 2 yemek kaşığı elma sirkes i1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı sarmısak sos 2,5 cm büyüklüğünde soyulup ince ince doğranmış taze zencefil kökü
Tarif
Önce salamurayı hazırlayın Mayalanmış fasulye sosunu bir kapta ezerek püre haline getirin Geri kalan malzemeyi de kaba ekleyin Bifteği ince ince dilimleyip, salamuraya koyun Ardından bifteği Bayanştırıp, salamuraya iyice buladıktan sonra birkaç saat veya bütün gece buzdolabında dinlenmeye bırakın Biftekleri süzüp, salamurayı saklayıp, etleri de kızarttıktan sonra bir tabağa dizin Brokoliyi küçük parçacıklara bölüp, kızgın yağda mısır konservesini, suyu ve brokoliyi de ekleyip Bayanştırdıktan sonra sebzeler az pişecek şekilde kaynatın Pırasa ve kuzu kestanelerini brokoli Bayanşımına ilave ettikten sonra 1-2 dakika daha Bayanştırın Daha sonra eti tekrar tavaya alın ve salamurayı üzerine dökün Yüksek ısıda sebzeler pişene dek Bayanştırın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)