15 Aralık 2016 Perşembe

Firinda Pirzola Körili Havuç Ve Patlıcan Rulo Ile


Malzemeler
6 adet kuzu pirzola 1 adet patates tuz,kekik 3-4 adet havuç 1 tatlı kaşığı köri 1 adet patlıcan biraz kaşar peyniri 1 yumurta 3 yemek kaşığı un yarım şişe soda kızartmak için sıvıyağ
Tarif
Pirzolaları ve büyükçe doğranmış patatesleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tuz ve kekik serpin. 200 derecede pişirin. Patlıcan rulo yaparken; patlıcanı boyuna ince ince dilimleyin ve yağda kızartın. Kağıt peçetede bekletin. Soğuyunca tuz ve karabiberini ekleyip ucuna bir parça kaşar peyniri koyun. Patlıcan dilimini rulo haline getirin. Bu arada yumurta, un ve sodayı Bayanştırıp çırpın. Patlıcan rulolarını bu Bayanşıma barıtıp kızgın yağa atın. Kızardığı zaman fazla yağını emmesi için kağıt peçete üzerine koyun. Körili havuç yaparken ise; havuçları bütün olarak haşlayın. Daha sonra tahtaya alıp verevine dilimleyin. Az yağda soteleyin. Sotelerken de tuz ve köri ekleyin. Pirzolaların yanına patates, patlıcan rulo ve körili havuçları güzel bir dizayn ile koyarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)