15 Aralık 2016 Perşembe

Makrube


Malzemeler
4 Su bardağı pirinç 5 bardak su 1 kilo kavurma 4 tane havuç 4 tane patlıcan 6 tane patates 1 konserve mısr 1 konserve bezelye Yeteri kadar tuz Kızartmak için zeytinyağ Pilav için: 1 paket yağ
Tarif
Önce pirinç pilavını normal şekilde yapılır. Pilav pişerken kızartma tenceresinde patatesler sonra havuçlar sonra patlıcanlar kızartılır istenilen kadarıyla doğranarak kavurma ısıtılır. Derin bir tencereye önce pişmiş eti yayıp sonra etin üstünü kapatacak şekilde pilavı koyar sonra pilavın üstüne bezelyeleri döküp sonra yine pilavı yayıp üstüne patatesleri sonra pilavı sonra havuçu sonra pilav sonra patlıcanı sonra pilavı sonra mısırı sonra kalan pilavı dökeriz hepsi pasta gibi kat kat olur. Tencereye bir kaşıkla basarız. Tencereyi tepsiye ters çeviriz yanına istek doğrultusunda çeşitli salatalar koyulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)