14 Aralık 2016 Çarşamba

Gül Böreği Tarifi (Ispanaklı, Patatesli ve Kıymalı)


Merhaba değerli E-Tarifler.Com ziyaretçileri. Bugün sizlere sitemizin gülü diyebileceğimiz en çok beğenilenbörek tariflerinden biri olanGül Böreği Tarifini vereceğiz. Ancak bu böreğimiz pekçok malzemeden yapıldığı içinpatatesli gül böreği,kıymalı gül böreğiveıspanaklı gül böreği… hepsini tek bir sayfamızda birleştirmenin sizler açısından da kolay olacağını düşündük. Umarız ki en güzel lezzetleri sitemizde bulabilirsiniz. Kolay gelsin.
Gül Böreği Tarifi  için Malzemeler
(4 Kişilik)
4 yufka
tuz, karabiber
pulbiber
yarım kilo kıyma
1 demet maydanoz
Harcı için
yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
Börek Tarifi
Kıymaları suyunu çekene kadar pişirin maydanozu ve baharatıda katın. Harc malzemelerini de Bayanştırın. Yufkaları üst üste koyun ve dört parçaya kesin üst katta olana yoğurtlu harçtan sürün. Kıymalı olan harcı ekleyin ve rulo şeklinde sarın. Ruloların üstüne harç sürün ve gül şeklini verin. Yarım saat dinlendirin ve yumurta sürüp 200 derecede pişirin. Geniş olan uca bir yemek kaşığı kıymalı içten serip rulo haline getirin. rulonun üzerine de yoğurtlu harç sürüp gül şeklinde sarın. tüm yufkalar için aynı işlemi uygulayıp börekleri yarım saat dinlendirin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200C fırında pişirin.
BAŞKA BİR TARİF:
Ispanaklı Gül Böreği İçin Malzemeler
1 paket 7 numara yufka (Türkiye için 500gr kadar)
1 yumurta
4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1/3 su bardağı sıvıyağ
yarım kilo ıspanak
250 gr kıyma
1 orta boy soğan
tuz, karabiber, pul biber
Ispanaklı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)