17 Aralık 2016 Cumartesi

Hünkar Beğendi


Malzemeler
2 bostan patlıcan 1 yemek kaşığı un 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı 1 su bardağı süt Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 250 gr kuşbaşı dana eti 1 soğan 1 havuç 1 su bardağı su 1 defne yaprağı Yarım yemek kaşığı salça 2 diş sarımsak Tuz Karabiber
Tarif
Bostan patlıcanların üzerini bıçakla birkaç yerinden delin ve fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin. Hafif soğuyunca kabuklarını soyun ve bir kaseye alın. Unu ayçiçeği yağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyip Bayanştırın. Patlıcanı ilave edip Bayanştırın. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin ve ocaktan alın. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğan, kuşbaşı et, sarımsak, küp doğranmış havuç ve defneyaprağını sıvıyağda kavurun. Salça, 1 çay kaşığı un ve 1 su bardağı su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Patlıcanı servis tabağına yayın. Üzerine etleri yerleştirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)