17 Aralık 2016 Cumartesi

Hünkar Beğendi


Malzemeler
PATLICAN PÜRESİ İÇİN: 6 patlıcan 1 kaşık un 1 kaşık yağ 2 kaşık kaşar peyniri rendesi 1 su bardağı süt 1 avuç maydanoz Tuz, karabiber KEBAP İÇİN: 1 kg. kuşbaşı et (koyun veya dana) 2 soğan 2- 3 domates - 2 kaşık yağ Tuz, karabiber
Tarif
İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur. Soyulmuş ve doğranmış domates konup Bayanştırılır. Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır. Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır. Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir. Kabukları soyulup incecik kıyılır. Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup Bayanştırarak pişirilir. Tuz atılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)