15 Aralık 2016 Perşembe

Kaymaklı Kırma Böreği Tarifi


Malzemeler
sıvıyağ
tuz,karabiber
1 tutam maydanoz
2 soğan
1 patates
200 gram kıyma
4 yufka
Sos 1
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Sos 2 (üstü için)
1 yumurta
1 su bardağı kaymak
1,5 su bardağı yoğurt

Börek Tarifi
İçine koyulan sosu için bir Bayanştırma kabında süt,sıvıyağ ve yumurtaya Bayanştırın. Diğer bir kabda yoğurt,kaymak ve yumurtayı Bayanştırın. İçi için kullanılacak harcı sıvıyağ soğan ve kıymayı kavurun.
Bir yandanda üzerine bir tane çiğ patatesi de rendeleyin. Sotelenmesiniz bekleyin daha sonra üstüne doğranmış maydanozu,tuz ve baharatları da ilave edin. Fırın tepsisine (yuvarlak olsun) birinci yufkayı parçalayarak yayın.
Sosların içinde 1 numaralı olanı aralarına serperek ikinci yufkayı da buruşturarak yayın. Yarısına gelince kıymalı harcı serin. Tekrar kalan iki yufkayı aralarına sos dökerek tepsiye doldurun.
Tepsi dolana kadar tekrarlayın ve bıçakla karelere kesin. Ardından 2 numaralı
sosu üzerine tamamını sürün ve 180 dereceli fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)