15 Aralık 2016 Perşembe

Saray Köftesi


Malzemeler
Köfteler icin: 1/2 kg Kiyma 1 Adet Yumurta 1 Büyük Sogan 1/4 Demet Maydanoz 3 Dis Sarmisak Tuz ve Köfte Baharati(Kirmizi Toz Biber, Kimyon, Karabiber) Sebzesi: 5 Adet Patlican (ince ve uzun) 4 Sivri Biber Suyu icin: Et Suyu ve Salca yeterince Kürdan
Tarif
Sogan, Maydanozu ve Sarmisak kiyilir Kiymayi, yumurtayi ve baharatlari ekledikten sonra bildigimiz köfte hamuru yogurulur ve bir saat bekletilir Bu siradada Patlicanlar uzun ve 1,5cm kalinliginda dilimlere kesilir ve tuzlanir Biberlerde 4´e bölünür Hepsi teker teker kizgin yagda kizartilir, kagit havluya konarak fazla yagini cekmesi icin birakilir Bu arada köfte hamurunda köfteler hazirlanir Ardinan bir Köfteyi bir kizartilmis patlican dilimine sarilir kürdani köfteye soktuktan sonra kürdanin üstüne birde biber konur Köftelerin hepsini aynen bu sekilde hazirladiktan sonra tepsiye dizilir, üstüne Et Suyu/Salca karisimi dökülür yaklasik 1/2 Saat firinda pisirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)