18 Aralık 2016 Pazar

Kereviz Bastısı


Malzemeler
1 kg kereviz 1/2 limon suyu 250 gr kuşbaşı koyun eti 2 orta boy soğan 2 yemek kaşığı margarin Tuz-karabiberTerbiyesi: 1 yumurta 1/2 limon suyu 1/2 bardak haşlanmış kereviz suyu
Tarif
Bir tencereye, ince doğranmış bir soğan, kuşbaşı etleri ve yağı koyun kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin Biraz sıcak su ekleyin Kerevizlerin kabuklarını biraz derince keserek çıkartın Yıkayıp ortadan ikiye ayırın ve yarım parmak kalınlığında yarım ay biçiminde doğrayın Limon suyu katılmış sıcak suya atarak 10 dk haşlayın Pişen etleri, tencerenin ortasında toplayın Üzerine kerevizleri yerleştirin Kalan soğanı ince yarım halkalar halinde doğrayıp üzerine koyun Tuz, karabiber ve yeterli sıcak su ekleyip kısık ateşte 30 dk pişirin Suyunu çekince indirin Bir kapta yumurta ve limon suyunu çırpın, içine yavaş yavaş kerevizin sıcak haşlama suyundan katın Kerevizi yuvarlak bir servis tabağına ters çevirin Üzerine de terbiyesini dökün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)