18 Aralık 2016 Pazar

Kabak Dolması Etli


Malzemeler
1 kg aynı boyda, dolmalık sakız kabağı 250 gr orta yağlı kıyma 2 orta boy soğan 2 orta boy domates 1 kahve fincanı pirinç 1/2 demet dereotu 1/2 demet maydanoz 1 kaşık yağ Tuz- karabiber
Tarif
Kabakları iki ucunu birer parça kesip kabuklarını şekilli kazıyın Yıkadıktan sonra içlerini oyarak boşaltın Büyük boyda olanları, ortadan ikiye bölün Soğanları çok ince doğrayınBir kabın içinde kıyma, sığan, yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, dereotu, kabukları ve çekirdekleri çıkartılarak doğramış domates, tuz ve karabiber, 1 çay bardağı su katıp iyice Bayanştırın Kabakların içlerini tuzlayıp kıymalı içle doldurun Dibi düz bir tencereye sıralayın 1 kaşık yağ ve 1/2 bardak su katın 15 dk kaynatın Kalan domatesi de doğrayıp üzerine serpiştirin Biraz daha sıcak su ekleyip kısık ateşte yumuşayana dek pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)