17 Aralık 2016 Cumartesi

Köri Soslu Börülceli Tavuk Tarifi


Malzemeler
500 gr Börülce veya kilçiksiz taze fasulye 500 gr haslanmis tavuk eti 3 yemek kasigi mayonez 1 su bardagi yogurt 3 çorba kasigi köri 1 çorba kasigi hardal Tuz
Tarif
Börülceleri veya fasulye kullaniyorsaniz fasulyeleri biçakla 4'e bölerek çok fazla öldürmeden haslayin. Bu malzeme yesil ve hafif diri, ama pismis olmalidir. Bu malzemeyi süzüp sogumaya birakin. Pismis tavuk etini börülce veya fasulyelerin boyunda uzunlamasina ve yassi olarak kesin. Bir kasede, yogurdu, mayonezi, hardali ve 3 çorba kasigi köriyi ve tuzu çirparak karistirin. Sonra bu karisimin içine börülceleri ve dilimlenmis tavuk etini ekleyip tamamen birbirine bulanacak sekilde ilave edin ve yine iyice karistirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)