Malzemeler
500 gr dana kıyma (yağlı olacak) 200 gr kuzu kıyması 1 yemek kaşığı çemen ½ çay kaşığı yenibahar ½ çay kaşığı tarçın ½ çay kaşığı kimyon 4 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber
Tarif
Bayanştırma kabında kıymalar ve dövülmüş sarımsak Bayanştırılır. Sonra bütün baharatlar Bayanştırılarak Bayanştırma kabına dökülür, hepsi beraber iyice yoğrulur. Köfte harcı hazırlanır. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölerek yuvarlanır. Avuç içi ile hafif bastırarak yassı köfteler yapılır. Köfteleri istediğiniz şekilde tavada yağda veya kömür ateşinde ızgarada pişiriniz. Sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)