Bugün hem gençlerin hem de çocukların vazgeçilmez seçimi olanKıymalı Pizza Tarifiyapacağız. Fakat ben izler için iki tarif hazırladım. Biri sade kıymalı pizza diğeri ise kıymalı mantarlı pizza tarifi. Evet bayanlar istediğiniz ve damak zevkinize uyan tarif size kalmış. Mantar sevmen çocuklar için benim seçimim kıymalı pizza sizde zevkinize uyan bir pizza yaparak akşam menünüzü neşeli hale getirebilirsiniz.
Kıymalı Pizzasize ağır geliyorsa onun yerine sitemizdehamur işi tariflerikategorimiz de yer alanDiyet Mini Pizzalar Tarifimutlaka incelemenizi öneririm kolay gelsin.
Kıymalı Pizza Malzemeler
Hamur malzemeler:
250 gram süt (1 su bardağı)
250 gram su ( 1 su bardağı)
110 gram sıvı yağı ( yarın su bardağı)
Yaş maya ( yarım paket)
2 küçük boy patates haşlanmış ve ezilmiş olacak
Tuz( 1 tatlı kaşığı)
Un ( alabildiği kadar )
Üstü için malzemeler:
Kıyma ( 250 gram)
1 orta boy soğan
Mantar ( 250 gram)
2 orta boy ( küçük doğranmış) domates
10 gram tatlı salça ( 1 yemek kaşığı)
Maydanoz
Baharat( tuz, karabiber)
200 gram kaşar peyniri( rendelenmiş)
Öncelikle bayanlar hamur malzemelerini bir araya getirip hamurumuzu hazırlayıp yaklaşık 60 dakika dinlendirelim.Hamur dinlenirken üstünün malzemelerini yapmaya başlayalım öncelikle soğan, kıyma, maydanoz, tuz ve biberi Bayanştırıp harmanlayalım. Dinlenen hamurumuzu tepsimizin ebadına göre parçalara bölüp merdane ile (4m) açarak kağıt serdiğimiz tepsiye ilave edelim. Bayanştırdığımız harcımızı üstüne ekleyip üst kısma mantar ( kıyılmış) ve sonra kaşar ekleyip 30 dakika dinlendirelim. Dinlendirdikten sonra yaklaşık 180 derece fırında pişirelim afiyet olsun..
Bir Başka Tarif
MALZEMELER
1 ölçü pizza hamuru.
Üzerinin Malzemeleri
150 gr. kıyma.
150 gr. kaşarpeyniri.
1 orta boy soğan.
50 gr. (2 yemek kaşığı dolu) margarin.
1 büyük domates.
1/2 demet maydanoz.
1 çay kaşığı tuz.
Pizza Tarifi
1 — Pizza hamurunu 14 parçaya ayırın, 1/2 parmak inceliğinde yuvarlak hamurlar hazırlayın. Yağlanmış bir tepsiye dizin. Üzerlerine biraz eritilmiş yağ sürün.
2 — Soğanı ince ince kıyıp bir kaşık yağla hafifçe kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Doğranmış domates, maydanoz, tuz koyup 3-4 dakika sonra ateşten indirin.
3 — Kabaran hamurların ortasını bastırıp çukurlaştırın. Kıymalı içi hamurlara dağıtın. Rendelenmiş kaşarpeyniri serpin: sonra da sıcak fırında pişirin. Diğerpizza tariflerimize de bakabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)