15 Aralık 2016 Perşembe

Muzlu Puding Tarifi


Merhaba değerli E-Tarifler takipçilerimiz bugün sizlere evde çok kısa sürede hazırlayacağınız Muzlu Puding Tarifini vereceğiz. Meyve yedirmekte zorlandığınız çocuklarınız için mukemmel bir seçenek olacak bu tarif. Kuplarda servis edeceğiniz için görsel olarakta çok şık bir sunum olacağı için rahatlıkla akşam yemeğine aldığınız konuklarınızada ikram edebilirsiniz bu muzlu lezzeti. Eğer muz sevmeyen kişiler varsa farklı meyvelerlede deneyebilirsiniz bu hafif tatlıyı, şeker kullanmak istemiyorsanız tatlandırıcıda kullanabilirsiniz pudingin yapımında, sadece tatlandırıcıyı muhallebi kıvama geldikten sonra katmalısınız.
Akşam menü önerilerimize gelirsek: Sebze yemekleri Kategorisinden dolabınızda bulunan malzemelerinize uyacak bir tarif mutlaka bulacaksınız. Hamur işi kategorisinden börek tadında Milföy çanağında köfteli makarna Tarifini uygulayabirsiniz.
Muzlu Puding Tarifi Malzemeleri
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı un
3 adet muz
9 Yarım portakalın suyu
1 su bardağı krem şanti
9-10 adet bebe bisküvisi
Süslemek için:
• Gofret ve çikolata parçaları
3 kişiliktir
Muzlu Puding Tarifi
3 su bardağı süt ve tozşekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. Diğer taraftan, nişasta ve unu bir kaba alıp kalan sütle açın. Ocaktaki süt kaynama noktasına geldiğinde nişastalı Bayanşımı azar azar üzerine ekleyin. Bayanşım muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın Ilındıktan sonra üzerine krem şantiyi ekleyip İyice Bayanştırın. Ezdiğiniz muzları portakal suyu ile Bayanştırıp 4 kupa paylaştırın. Üzerine bebe bisküvilerini ekleyin. Pudingi kuplara pay edip buzdolabında soğutun. Gofret ve çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)