17 Aralık 2016 Cumartesi

Naneli Köfte


Malzemeler
Yarım kg az yağlı kıyma 2 dilim bayat ekmek içi 1 adet kuru soğan 15-20 yaprak taze nane 1 tatlı kaşığı kimyon Yarım tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı un 1 su bardağı sıvıyağ
Tarif
Ekmeğin üzerine soğan rendelenir ve mıncıklanır. Ekmek şeklini kaybedince kıyma, kimyon, karabiber, tuz eklenir. 2-3 dakika kadar yoğrulur. Sonra ince kıyılmış nane katılır. 1-2 dakika daha yoğrulur. Arzu edilen büyüklükte köfteler yapılır. Önce biraz una bulanır, sonra kızartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)