14 Aralık 2016 Çarşamba

Patates Köftesi Tarifi


Patates köftesi, özellikle ikram çeşitleri arasında yer alan nefis bir köfte tarifi. ben patates köftesini, fırında patates köftesi, patates kroket, bulgurlu patates köftesi gibi birkaç farklı şekilde yapıyorum. Aslında patates köftesi malzemeleri tamamen sizin damak zevkinize bağlı. Ben bazen patates köftesinin içine bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri koyarak yaparım bu şekilde yapacaksam piştikten sonra hemen tüketilecek kadar yaparım. Çünkü kaşarlı patates köftesi soğuduktan sonra sertleştiği için bekletilirse yenilmiyor. Patates köftesi yaparken patatesleri isterseniz kendiniz rendeleyin isterseniz benim gibi mutfak robotuna atın bir iki saniye daha muntazam rendelenmiş patatesler elde edin. Hazırladığınız patates köftelerini fırında veya tavada kızartarak servis edebilirsiniz. Ama tavada kızartacaksanız teflon tavaya bol sıvı yağ koyup, yağ mutlaka iyice kızdıktan sonra kızartın. Bunun yanında hazırladığınız patates köftesi harcını en azından 1-2 saat buzdolabında dinlendirirseniz pişerken dağılmayan şekli bozulmayan köfteler elde edersiniz. En güzel köfte tarifleri derlediğimiz yemek sitemiz üzerinden arama yaparak diğerköfte tariflerine ulaşabilirsiniz. Şimdi buyurun patates köftesi tarifine.
Patates Köftesi Tarifi için malzemeler
* 6 orta büyüklükte patates
* 4 yumurta(2 tanesi köfte hamuruna,2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır.)
* 5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir(150 gr)
* Yarım demet maydanoz
* 2 – 3 çorba kaşığı un
* Tuz ve karabiber
* Kızartmak için bir su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı
Patates Köftesi Tarifi
1— Patatesler haşlanıp rendelenir.
2— Soğuyunca 2 yumurta,tuz,karabiber konup yoğrulur.
3— Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp,avuç içinde kayık gibi açılır,içine peynir maydanoz Bayanşımı konup kapatılır.Hafifçe sıkılıp şekil düzeltilir.
4— Önce una,sonra çatalla çarpılmış yumurtaya batmlıp kızgın yağda pembe kızartılır.
5— Fazla yağını alması için delikli kepçe ile kağıt üzerine çıBayanlır.
NOT :
1— Peynir yerine kıymalı iç de konabilir(Kıyma, soğan,maydanoz,tuz,karabiber Bayanşımı.)
2— iç koymadan şekil verilip,un ve yumurtaya batırılıp kızartılırsa «Patates Kroket» olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)