Malzemeler :
• 1 bütün tavuk
• Yarım limon
• Tuz, karabiber
Pilavı için:
• 2 su b. pilavlık bulgur (Siz pirinçle de yapabilirsiniz)
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 2 soğan
• 1 çay bardağı ceviz
• Tuz, karabiber
• Su
Üzeri için:
• 1 çorba kaşığı yoğurt
• 1 çorba kaşığı ketçap
Dolma Tarifi
Pilavı için 2 tane soğanı yemeklik olacak biçimde kesin.Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını ve sıvıyağı dökün.Üzerine soğanları ekleyip soğanları iyice kavurun. Üzerine 2 su bardağı pilavlık bulgur ilave edip kavurma işini sürdürün. Kavrulduktan sonra üzerine suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın 5 dakika pişirin. Pilavın içine ceviz parçaları ilave edin ve Bayanştırın.
1 tane tüm tavuğun içini cevizli bulgur pilavı ile doldurun. Tavuğu tencereye alın ve üzerine su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp tavuğu pişirin. Tavuk piştikten sonra tavuğu fırın tepsisine alın. Dilerseniz üstüne ketçap ve yoğurt sürün. Daha önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında pişirin. Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)