16 Aralık 2016 Cuma

Patates Yatağinda Köfte


Malzemeler
300 gr. Kıyma 1 küçük soğan 2 dilim ekmek içi 4 büyük patates Tuz, karabiber, kimyon 4-5 dal maydanoz 1 su bardağı domates suyu 2 kaşık zeytinyağı 2 diş sarımsak 100gr. kaşar peyniri Kızartmak için: sıvıyağ
Tarif
Köfteyi hazırlamak için soğan soyup rendelenir. Suyu sıkılıp süzülür. Ekmek içi, su ile ıslatılıp onun da suyu sıkılır. Bir tabakta kıyma, ufalanmış ekmek içi, soğan, maydanoz, tuz ve baharatlar ilave edilip Bayanşım yoğrulur. Kıymadan küçük parçalar alınıp yuvarlanılır ve kızgın yağda kızartılır. Köftenin fazla yağını çekmesi için altına kağıt havlu koyulabilir. Domates suyu, iki kaşık zeytinyağı ve dövülmüş sarımsak ile Bayanştırılır. Patatesler yıkanıp kabukları ile beraber haşlanır. Kabukları soyulup enine ikiye kesilir. Bir kaşık yardımıyla içi çukurlaştırılan bu patatesler, fırın tepsisine yerleştirilir. Köfteler, patateslerin üzerine pay edilerek, üzerine domates sosu gezdirilir ve rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Önceden ısıtılan 180 derecedeki fırında peynirler kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)