16 Aralık 2016 Cuma

Levrek Sarma


Malzemeler
2 adet levrek fileto 100 gr ıspanak 50 gr dolmalık fıstık 1 adet domates 1 adet kabak Yarım soğan 100 gr tereyağı 1 adet limon kabuğu rendesi 1 adet limon suyu 20 gr nişasta 10 gr zerdeçal Yeterince karabiber Yeterince tuz
Tarif
Levrekleri sarma şekli alması için fırın tepsisi üzerinde yuvarlak kalıbın içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 9 dakika pişirin. İç malzemesi için dolmalık fıstığı, soğanı, kabakları, ıspanakları, domatesleri, tuz ve karabiberini de ilave edip zeytinyağında kavurun. Sos için tereyağı, limon suyu, limon kabuğu rendesi, nişasta ve zerdeçalı tavada pişirin. Tuz ve karabiberi de ekleyin. Balık piştikten sonra servis tabağına alıp içine hazırladığınız iç malzemeyi ekleyin. Üzerine ise sosu gezdirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)