16 Aralık 2016 Cuma

Kabaklı Beykoz Kebabı


Malzemeler
5 Kabak 300 Gr. Kuzu Eti 2 Defne Yaprağı 1 Çorba K. Domates Salçası 1 Soğan 2 Diş Sarımsak Tane Karabiber Sıvıyağ 2 Domates 2 Biber Tuz Su
Tarif
Biraz sıvıyağ ile kuşbaşı doğranmış kuzu etini kavuruyoruz. Defne yaprağı, tane karabiber, rendelenmiş sarımsak ve iri doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salçayı ekliyoruz. Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. Kabakları ince bir şekilde uzunlamasına dilimliyoruz. Sıvıyağ ile önlü arkalı olarak kızartıyoruz. Kabakları kızardıktan sonra biraz tuzla harmanlıyoruz. 2 kabak dilimini biri yatay biri dikey olmak üzere üst üste koyuyoruz. Ortasına kuzu etinden koyup uçlarını birleştirip ters çevirerek borcama diziyoruz. Üzerlerine kürdan takıyoruz. Domates ve biberi doğrayıp kürdanın uçlarına sokuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biraz daha pişirip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)