16 Aralık 2016 Cuma

Süt Dana Bonfile


Malzemeler
200 gr bonfile 1 tatlı kaşığı safran 2 adet kestane mantarı 1 adet orta boy domates 1 adet patlıcan 2-3 dal maydanoz 2 dal taze rosemary 3-4 adet defne yaprağı 6-7 adet taze fesleğen 1 adet arpacık soğan 4 adet enginar 1 su bardağı sebze suyu 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz
Tarif
Sebze suyu için; havuç, rosemary, soğan, defne yaprağı ve pırasayı suda 2 saat boyunca kaynatın. Bonfileyi bir kapta biraz zeytinyağı, bir miktar tuz, bir miktar karabiber, defne yaprağı ve rosemary koyarak marine edin. Eti bu şekilde 2 saat kadar bekletin. Mantarları doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Arada içine 3-4 kepçe sebze suyu ilave edin, tuzunu ve karabiberini de koyduktan sonra ocağın altını kısarak pişmeye bırakın. Mantarlar pişince içine doğranmış domatesleri ekleyin, bir süre daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Ayrı bir tavaya zeytinyağı koyun, içine defne yaprağı, taze rosemary ve tuz katıp 1 dakika kadar kavurun. Ardından içine enginarları da ekleyip arkalı önlü kavurun. Kavrulduktan sonra içine tat vermesi için doğranmış arpacık soğan ilave edin. Arpacık soğanlar piştikten sonra 2-3 kepçe sebze suyu koyup Bayanştırın. Ocağın altını kısıp pişmeye bırakın. Piştikten sonra enginarları küçük parçalara bölün. Et hazır olunca tavaya koyup kızartmaya başlayın. Kızarınca yağıyla birlikte fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin. Tavada doğramış köz patlıcanları zeytinyağında kavurun, içine safran, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip 1-2 defa Bayanştırdıktan sonra ocaktan alın. Et piştikten sonra servis tabağına alın, yanına sebzeleri ekleyip taze baharatlarla süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)