15 Aralık 2016 Perşembe

Portakallı Hindi Butu


Malzemeler
Kişi başına 1 adet hindi butu 1 adet portakal suyu Zeytinyağı 1 kuru soğan 4 diş sarımsak 1 çora kaşığı soya sosu Tuz, Beyaz karabiber, Kırmızı pulbiber, kimyon, kişniş(Hepsi tane olacak)
Tarif
Portakal suyu, zeytinyağı , ezilmiş sarımsaklar ve baharatlar bir kasede Bayanştırlır.Baharatların yeni çekilmiş olmalı ki etimiz. de o kadar lezzetli lsun. Sonra butlara fırça ile bu sos iyice sürülür ve 3-4 saat buzdolabında bekletilir. Daha sonra soğanlar halka halka doğranır vedöküm tencerenin içine konur.Soğanların üzerine butlar konur.Tencerenin kapağı kapatılıp önce orta ısıda daha sonra düşük ısıda yaklaşık 2 saat pişirilir. Hem kolay hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı bir yemek.Üstelik görünüş davet yemeği gibi değil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)