15 Aralık 2016 Perşembe

Tuzda Palamutbalik


Malzemeler
1 BÜYÜK PALAMUT 250 gr.TUZ 3 YUMURTA AKI ALDIGI KADAR UN(KULAK MEMESİ TABİRİ UYGUN OLACAK KADAR) ROKA- MAYDONOZ- BİBERİYE- DEREOTU- MAYDONOZ- DEFNE YAPRAGI...VB.. 1 TATLI KASIGI KADAR TEREYAGI 2-3 ADET TOHUM KARABİBER
Tarif
Palamutu iyice yıkayalım kafası ve kuyrugu kalacak sadece içi temizlenecek.. bir yüzüne 3 yada 4 kez enlemesine bıcakla kesip içlerine 1 er adet defne yapragı,ince ince kıydıgımız otlarıda aralarına sıkıstırıp yagladıgımız tepsiye kestiğimiz ve doldurdugumuz yüzü alta gelecek sekilde koyalım.. arasına yine defne yapragı ,cok az tereyagı ve karabiber koyalım.. üzerinede yine dogradıgımız otlardan koyalım.. bir kenarda yumurta akı tuz ve unu hamur yapıp balık eni ve boyu kadar acıp bunu kuyrugu ve bası dısarda kalacak sekilde saralım iyice hava cıkmamalı... acıkta kalan yerlerede yanmaması için folya örtelim.. fırında yaklaşık 40-50 dk hatta 1 saat kadar pişirelim.. cıkardıktan sonra cekic ve bıcak yardımı ile üzerindeki tuzu rahatlıkla cıkartabiliriz.. inanılmaz tad oldu arkadaslar denemenizi tavsiye ederim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)