Malzemeler
Köfte için: 12 kg.kıyma 3 dilim bayat ekmek içi 1 adet soÄan 1 çay kaÅıÄı karbonat tuz- karabiber- köfte baharı İç Malzemesi 1 su bardaÄı Bezelye 1 adet soÄan 3 ç. kaÅıÄı sıvıyaÄ 2 adet domates 4 adet sivribiber 1 su bardaÄı su 1 yemek kaÅıÄı salça
Tarif
Kıymaya rendelenmiÅ soÄanı ekmek içini baharatları ve karbonatı ekleyip yoÄurun. Bir tavada yemeklik doÄranmıŠsoÄanı sıvıyaÄı ve salçayı ve konserve bezelyeyi biraz soteleyin. Köfteleri önce yuvarlayıp sonra içini oyarak kayık Åekli verin ve fırın tepsisine yerleÅtirip 5-10 dakika piÅirin. Fırından çıkarıp köftelerin boÅluklarına hazırlanan harçtan doldurup üzerine domates ve biber ile kapatın. Salçayı su ile ezerek tepsinin içine boÅaltın ve tekrar fırına verip köfteleri piÅirin. Ä°sterseniz üzerine kaÅar peyniri süper oluyor. Benim yoktu evde peynirsiz yaptım. Afiyet Bal Åeker Kaymak Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)