Malzemeler
Bir küçük piliç 1kilo kabak 3kaşık sıvı yağ karabiber, tuz Sosu için: 1 kahve fincanı un 50 gr. tereyağı 2bardak süt.
Tarif
Kabakların kabuğu bıçakla kazınıp yıkandıktan sonra halka halka doğranır. Bir tepsiye yerleştirilip hafif tuzlanır. Daha önceden haşlanmış piliç çıBayanlıp parçalara bölünür. Bu parçalar, kabağın üzerine güzelce yerleştirilir. Üzerlerine tuz ve karabiber serpilir. Diğer taraftan bir tavada tereyağı ve un kavrulur, buna süt katılarak muhallebi gibi pişirilir, istenirse kaşar rendesi ilâve edilerek ateşten alınır. Pişirilen bu başemal sos kabakların üzerine dökülür, kızgın fırına verilip pişirilir Âfiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)