Malzemeler
500 gr sinirsiz dana eti 125 gr kuzu eti 1 adet kuru soÄan 2 adet ince kıyılmıŠyeÅil biber 4 diÅ ince doÄranmıŠsarımsak 1 tatlı kaÅıÄı kekik 1 yemek kaÅıÄı tuz 1 çay kaÅıÄı karabiber ½ demet ince kıyılmıŠmaydanoz
Tarif
Dana eti ve kuzu eti karıÅtırılarak satırla kıyma haline gelene kadar kıyılır. İçine kuru soÄan, tuz, karabiber, kekik, yeÅil biber, sarımsak ve maydanoz ilave ettikten sonra hepsi beraber karıÅtırılır. Tekrar satırla iyice kıyılır. Ä°yice özleÅen karıÅım düz tezgah üzerinde kare biçiminde inceltilir. Sonra ızgara teli arasında kömür ateÅinde piÅirilir. Servis ederken yanında ızgarada piÅirilmiÅ domates, soÄan ve biber ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)