Malzemeler
1 Adet göğüs piliç 4 Adet patates 2 Adet kuru soğan 2 Su bardağı pirinç Sıvı yağ Bol baharat..Karabiber, kekik, pul biber,kimyon , tuz..
Tarif
Piliç etimizi kuş başı doğrayıp üzerine 3 parmak geçecek kadar su ekleyip pişirelim.. Kalan et suyunu pilavda kullanacağız.. Et pişerken diğer taraftan soyup halka doğradığımız önce patatesleri sonra halka soğanları yağda hafif soteleyelim.. Hafif kızaran patates ve soğanların aroması pilava ayrı bi lezzet katmakta..Patates ve soğanın kızarma işlemi bitince yağını süzüp bir kaba çıkaralım.. Diğer tarafta tavuk etimiz pişmeye başlayınca suyunu başka bir kaba pilava ilave edilme üzere çıkaralım.. Tenceremizdeki tavuk etine bi parça sıvı yağ tuz ve baharatlarını ilave edip etimizi bu baharatlı aromayla bi kaç dk pişirelim.. Etimiz pişerken patatesleri ve soğanları sotelediğimiz tavada iyice yıkadığımız pirinçlerimizi hafif tuz ekleyerek kavuralım.. Son işlemde çok yayvan olmayan düz bir tencenin altına bi sıra patates ve soğan sonra tavuk eti üzerine kavurduğumuz pirinci yarısını.. Tekrar kalan patates ve soğan ve kalan pirinci ekleyip üzerine dağıtmadan yavaş 3 Bardak et suyumuzu ekleyip kısık ateste pişirelim.. Pilav pişince en az bi 15 dk tepsiye çıkarmadan dinlendirin.. Diğer taraftan arzu ettiğiniz salata malzemeleri ile salata hazırlayalım.. Geniş bir tepsiye dinlenen maklubemizi ters çevirip kenarlarına bi salata bi yoğurtla süsleyerek sıcak olarak servis yapalım.. Bereketli doyurucu bi yemektir..Yapınca sıcak olarak tüketilmelidir.. AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)