Malzemeler
500 gram köftelik kıyma (tavuk kıyması da olabilir) SOSUN MALZEMESÄ°: 1 yemek kaÅıÄı tereyaÄı, 1 tatlı kaÅıÄı un, 1 su bardaÄı süt, 1 su bardaÄı haÅlanmıŠdoÄranmıŠmantar 1 su bardaÄı robotta çekilmiÅ taze veya konserve mantar 2 adet beyaz ekmek içi 2 adet yumurta 1 çay kaÅıÄı tuz 1 çay kaÅıÄı yenibahar 1 çay kaÅıÄı toz kırmızı biber Kızartmak İçin; Yarım su bardaÄı sıvıyaÄ
Tarif
Derin bir karıÅtırma kabında yukarıdaki tüm malzemeleri karıÅtırıp, sıkıca yoÄuruyoruz. Elimizi ıslatıp, ceviz büyüklüÄündeki parçaları yuvarlayıp, parmak Åeklini veriyoruz. Köfteleri bir tabaÄa yaydıÄımız una batırıp, tavada kızdırdıÄımız sıvıyaÄda kızartıyoruz. Servis tabaÄına köfteleri yerleÅtirip, üzerine hazırladıÄımız mantarlı sosu dökelim ve servise sunalım. SOSUN TARÄ°FÄ°: Saplı küçük bir tencerede yaÄı eritip, unu ilave ediyoruz ve karıÅtırmaya devam ederken hemen sütü ve haÅlanmıÅ, doÄranmıŠmantarları ilave edip, yine sürekli karıÅtırarak, sosun topaklanmasını engelliyoruz. Tuz ve karabiberi ilave edip, muhallebi kıvamına gelen sosun altını söndürüyoruz. Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)