Malzemeler
4 parça kuzu incik 1 su bardağı keşkek 1 havuç 2 soğan 1 kereviz 1 çorba kaşığı salça 50 gr tereyağı 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tarif
Havuç, kereviz ve soğanları temizleyip zar şeklinde doğrayın. Kuzu incikleri ve doğradığınız sebzeleri geniş bir tencereye alın. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Sebzeler ve etler haşlanırken üzerinde biriken köpükleri süzgeçle alın. Yaklaşık yarım saat pişirdikten sonra keşkeği ilave edin. iyice kısık ateşe alıp yarım saat kadar daha pişirin. Keşkekli kuzu inciği ateşten alın. Kuzu inciklerden bir tanesi dışında diğerlerinin kemiklerini etlerinden ayırın ve keşkekle iyice özdeşleşinceye kadar Bayanştırın. Keşkekli kuzu inciği servis tabağına alın. Üzerine baharat, yoğurt ve salçayla hafif kızdırılmış tereyağını gezdirin. Sıcak servis yapın. Keşkekli kuzu incik artık hazır, afiyet olsun. avuç, kereviz ve soğanları temizleyip zar şeklinde doğrayın. Kuzu incikleri ve doğradığınız sebzeleri geniş bir tencereye alın. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Sebzeler ve etler haşlanırken üzerinde biriken köpükleri süzgeçle alın. Yaklaşık yarım saat pişirdikten sonra keşkeği ilave edin. iyice kısık ateşe alıp yarım saat kadar daha pişirin. Keşkekli kuzu inciği ateşten alın. Kuzu inciklerden bir tanesi dışında diğerlerinin kemiklerini etlerinden ayırın ve keşkekle iyice özdeşleşinceye kadar Bayanştırın. Keşkekli kuzu inciği servis tabağına alın. Üzerine baharat, yoğurt ve salçayla hafif kızdırılmış tereyağını gezdirin. Sıcak servis yapın. Keşkekli kuzu incik artık hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)