Malzemeler
1 Adet Nuar (1-1.5 Kg. ’lık) 2 Adet Soğan 2 Adet Havuç 1 Adet Patates 2 Adet Defne Yaprağı 10 Diş Sarımsak 1 Yemek Kaşığı Salça 1 Demet Maydanoz Sapı Tuz Karabiber
Tarif
Yağ ve derilerini temizlediğiniz nuar parçasını sivri uçlu bir bıçak yada makasın ucuyla delin. Deliklerin içine bir diş sarımsak sokup bastırın. Aynı nuar etini uzunlamasına delip içine ince uzun havuçları saplayın. Yağı erittikten sonra kıydığınız soğanı,defne yaprağını,sarımsağı ve eti ilave edip kavurmaya başlayalım. Et kavrulunca ince ince kıydığınız havucu,patatesi,kalan sarımsağı ve salçayı ekleyip Bayanştırdıktan sonra maydanoz saplarını da koyarak bir iki sefer Bayanştırın. Tuz ve karabiber ekledikten sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup ağzı kapalı olarak pişirin. Et iyice pişip de yumuşayınca tencereden çıBayann. Biraz soğuduktan sonra keskin bir bıçak ile birer santim kalınlığında dilimleyin. Kalan sosu da blenderdan geçirin. Etleri ısıya dayanıklı bir tepsiye dizip üzerine sosu yayın. Bir iki taşım daha kaynatıp servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)