17 Aralık 2016 Cumartesi

Tahinli Köfte


Malzemeler
500 gr. bulgur (köftelik) 2 su bardağı su (kaynar) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet soğan (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı kırmızı mercimek 1 su bardağı tahin Tuz (arzu edilen miktarda)
Tarif
Bulguru unlu suyu gidinceye kadar yıkayıp süzün, üzerine 1,5 su bardağı suyu gezdirin ve bulgur suyunu çekinceye kadar dinlendirin. Isıtılmış yağda soğanları karıştırarak yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Kırmızı mercimeği unlu suyu gidinceye kadar yıkayın, kalan suyu ilave edip, mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Bulgur, soğan ve mercimeği iyice karıştırıp, soğuyuncaya kadar dinlendirin. Soğuyan karışıma tahin ve tuz ilave edip, iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlak köfteler hazırlayın ve arzu ettiğiniz şeklide süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)