Malzemeler
500 gr. bulgur (köftelik) 2 su bardaÄı su (kaynar) 2 çorba kaÅıÄı zeytinyaÄı 2 adet soÄan (ince kıyılmıÅ) 1 çorba kaÅıÄı kırmızı mercimek 1 su bardaÄı tahin Tuz (arzu edilen miktarda)
Tarif
Bulguru unlu suyu gidinceye kadar yıkayıp süzün, üzerine 1,5 su bardaÄı suyu gezdirin ve bulgur suyunu çekinceye kadar dinlendirin. IsıtılmıŠyaÄda soÄanları karıÅtırarak yaklaÅık 3-4 dakika soteleyin. Kırmızı mercimeÄi unlu suyu gidinceye kadar yıkayın, kalan suyu ilave edip, mercimekler yumuÅayıncaya kadar yaklaÅık 15-20 dakika piÅirin. Bulgur, soÄan ve mercimeÄi iyice karıÅtırıp, soÄuyuncaya kadar dinlendirin. SoÄuyan karıÅıma tahin ve tuz ilave edip, iyice yoÄurun. Ceviz büyüklüÄünde parçalar koparın, yuvarlak köfteler hazırlayın ve arzu ettiÄiniz Åeklide süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)