20 Ocak 2017 Cuma

Yağ Mantısı Tarifi


Malzemeler
1 yaş maya 1 tane  yumurta 3 çay fincanı  su 1 çay fincanı   yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un
İç malzemeleri:
Yarım kilo  kıyma 1 tane kuru soğan Yarım yemek kaşığı karabiber Yarım yemek kaşığı  pul biber Yarım yemek kaşığı  tuz

Sıvıyağ, kızartmak için
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt 2 kaşık salça Yakılmış tereyağı
Hamur işi Tarifi
Bayanştırma kabına, bir çay fincanı yoğurt, tuz, maya, su ve 1 yumurtayı alalım unu azar azar ilave ederek kıvama gelene kadar (orta sertlikte) yoğuralım. 30 dakika dinlendirelim. Unutmayalım ki dinlenen hamur her zaman daha rahat açılır. Dinlendirdiğimiz hamuru 2 eşit parçaya bölelim, her iki parçayı da merdane yardımı ile açalım ( yuvarlak fırın tepsisi kadar )  kare kare keselim (3cm en 3 cm boy) . Kestiğimiz karelerin tam ortalarına çiğden hazırladığımız kıymalı harçtan koyalım. Bohça şeklinde kapatalım, ağızlarını bastırarak kapatmayı unutmayın aksi takdirde iç malzeme akabilir. Kızartma tavasına sıvıyağı alalım kızdırıp hazırladığımız bohça hamurları pembe renk alana kadar kızartalım. Servis tabağına alalım, üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı tereyağı gezdirelim. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)