9 Ocak 2016 Cumartesi

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi


Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un
yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
ÜZERİNE:
3-4 dilim bayat
ekmek 2 çorba kaşığı
tereyağı 1 tatlı kaşığı toz
kırmızıbiber
Çorba Tarifi
Mercimeği ayıklayın, yıkayıp süzün. Derin bir tencereye mercimeği, soğanı ve 6 su bardağı suyu koyun. Mercimek iyice eriyinceye kadar ara sıra tahta bir kaşıkla Bayanştırarak pişirin. Haşlanmış mercimeği ince süzgeçten geçirerek veya blendırda çekerek püre haline getirin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, üzerine unu serpeleyin. Kısık ateşe koyun. Tahta kaşıkla Bayanştırarak pembeleşene kadar kavurun. Bir yandan Bayanştırmaya devam ederken diğer yandan haşlanmış mercimeği ilave edin. Tuzunu biberini serpin. Bayanştırarak bir taşım kaynatın. Bayat ekmekleri küp küp doğrayın. Tereyağında kırmızıbiberle birlikte hafifçe kavurun.Çorbayı kızarmış ekmekle birlikte servis yapın. Bütünçorba tarifleri
PÜF NOKTASI:
Yağda ince bir şekilde doğranmış yeşil naneyi kavurup,mercimek çorbasının üstüne dökerseniz görünüm ve lezzet bakımından daha güzel olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)