4 Mart 2016 Cuma

Patatesli Omlet Tarifi


Merhaba, Çocuklarımıza yumurtayı sevdirmenin bir yolu da omlet yapmaktır.  Bugün sabah kahvaltısı için güzel bir altarnatif sunuyoruzPatatesli Omlet hiç de sanıldığı kadar zor değil. Hem eminim zor da olsa sevdiklerimize değer diye düşünenler densiniz. Patatesli Omlet yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalardan bir tanesi, aldığınız patatesin büyüklüğü. Eğer büyük patates alırsanız daha az yağ çekecektir. Omletin daha iyi kabarması için, bir miktar un ve kabartma tozu koyarsanız, omletleriniz daha güzel görünecektir.
Patatesli Omlet yaparken patateslerin iyi kızarması için, sıvıyağın iyice kızdığına emin olun. Böylece çok güzel kızarmış patatesleriniz olacak. Patateslerin içlerinin iyi pişmesini istiyorsanız, ağzını kapatarak buharı ile birlikte pişiriniz. Değişik sebzelerle servise sunabilirsiniz, kuru fesleğen çok yakıştığını belirtmeden gecemiyeceğim. Sabah kahvaltı için sitemizde sadecepoğaça tarifleri vebörek tarifleri düşünmeyin, ara sıra çocuklarınzaomlet tariflerimizden yaparak süpriz yapın. Kolay gelsin…
Patatesli Omlet Tarifi için malzemeler
1 adet büyük patates
1 adet konserve kırmızı biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Süslemek için
Maydanoz
Nane
Patatesli Omlet Tarifi
Öncelikle patatesimizi soyalım ve halkalar halinde keselim. Halka şeklinde olan patatesleri tekrar küp şeklinde küçük doğrayalım. Kararmaması için bir kaseye tuz ilave edelim ve patateslerimizi suya alalım. Patatesleri Bayanştırdıktan sonra suyunu süzün ve kurulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)