4 Mart 2016 Cuma

Karnabahar Mücveri Tarifi



Karnabahar Mücveri Tarifi için malzemeler
1 tane küçük karnabahar
1 çay bardağı pirinç
1 tane soğan
1 miktar  maydanoz
1 miktar dereotu
2 tane yumurta
3 sap  taze soğan
50 gram kaşar peyniri
3 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
Kızartmak için:sıvıyağ
Sos malzemeleri:
250 gram  süzme yoğurt
dilediğiniz kadar, pancar turşusu
3 diş sarımsak tuz
Karnabahar Mücveri Tarifi
Harcı hazırlamadan önce sosunu hazırlayalım, bunun için öncelikle pancarı rendenin küçük tarafı ile rendeleyelim bir kaseye alalım. Üzerine dövülmüş sarımsak ve yoğurdu ilave edelim Bayanştıralım.
Öncelikle karnabaharı ayıklayalım daha sonra haşlayalım.
Pirinçleri ayıklayıp, bir tencerede haşlayalım.
Karnabahar pişince süzgece alalım soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra, kesme tahtasında ince ince kıyalım.
Kesme tahtasında, ayıklanmış ve yıkanmış  maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyalım.
Tüm malzemeleri Bayanştırma kabına alalım üzerine, rende kuru soğan, haşlanmış pirinç, üç yemek kaşığı un, karabiber, tuz ve yumurtaları kıralım.En son olarak rende kaşar peynirini ilave edelim özleşene kadar iyice Bayanştıralım.
Bir tavaya sıvıyağı alalım ve ısıtalım, hazırladığımız harçtan 1 kepçe alıp önlü arkalı pişirelim.
Harç bitene kadar bu işlemi uygulayalım.
Hazırladığımız servis tabağına aldığımız mücveri sos ile servise sunalım.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)