Teknoloji, Sosyal Medya, Mobil Teknoloji, Ekonomi, Borsa, Flash Oyun, Spor, Haberler, Yemek Tarifler, Pratik Bilgiler
4 Mart 2016 Cuma
Karnabahar Mücveri Tarifi
Karnabahar Mücveri Tarifi için malzemeler
1 tane küçük karnabahar
1 çay bardağı pirinç
1 tane soğan
1 miktar maydanoz
1 miktar dereotu
2 tane yumurta
3 sap taze soğan
50 gram kaşar peyniri
3 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
Kızartmak için:sıvıyağ
Sos malzemeleri:
250 gram süzme yoğurt
dilediğiniz kadar, pancar turşusu
3 diş sarımsak tuz
Karnabahar Mücveri Tarifi
Harcı hazırlamadan önce sosunu hazırlayalım, bunun için öncelikle pancarı rendenin küçük tarafı ile rendeleyelim bir kaseye alalım. Üzerine dövülmüş sarımsak ve yoğurdu ilave edelim Bayanştıralım.
Öncelikle karnabaharı ayıklayalım daha sonra haşlayalım.
Pirinçleri ayıklayıp, bir tencerede haşlayalım.
Karnabahar pişince süzgece alalım soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra, kesme tahtasında ince ince kıyalım.
Kesme tahtasında, ayıklanmış ve yıkanmış maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyalım.
Tüm malzemeleri Bayanştırma kabına alalım üzerine, rende kuru soğan, haşlanmış pirinç, üç yemek kaşığı un, karabiber, tuz ve yumurtaları kıralım.En son olarak rende kaşar peynirini ilave edelim özleşene kadar iyice Bayanştıralım.
Bir tavaya sıvıyağı alalım ve ısıtalım, hazırladığımız harçtan 1 kepçe alıp önlü arkalı pişirelim.
Harç bitene kadar bu işlemi uygulayalım.
Hazırladığımız servis tabağına aldığımız mücveri sos ile servise sunalım.
Afiyet olsun…
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)