4 Mart 2016 Cuma

Patates Çanağı Tarifi


Malzemeler
6 iri patates
1 çay bardağı ince bulgur
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Sıvı Yağ
İçi için:
200 gr. mantar
200 gr. kıyma
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 kase sarmısaklı yoğurt
Tuz
Yemeğin yapılışı:
Patatesler haşlanır ve kabukları soyulur. Ezilip püre ya­pılır. Bu işlem çok çabuk yapılır ve patateslerin soğumasına izin verilmez. Sıcak olan patateslere bulgur eklenip Bayanştırılır. Ve demlenmeye bırakılır. Demlenen malzemeye taze soğan, maydanoz, tuz, pul biber, karabiber ve sıvı yağ eklenip yoğrulur. istediğimiz büyüklükte çanaklar yapılır. Diğer yanda yemeklik doğranmış kuru soğan ve kıyma kavrulur. Salça ve mantarlar ilave edilip suyu çektirilir. Patates çanakların içine pay edilir. Ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Servis zamanı sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)